Liela daļa Latvijas un arī pasaules iedzīvotāju savu rītu sāk ar kafijas krūzi un tas ir izveidojies kā patīkams ieradums vai laba ik rīta tradīcija.

Miljoniem cilvēku pasaulē izvēlas lietot pupiņu kafiju, kuru vēlams samalt tieši pirms pašas gatavošanas, tad apliet ar karstu ūdeni un nesteidzīgi dzert, priecājoties par jaunas dienas sākumu.. Daudzas kafijas receptes, tajā skaitā kafijas apliešana krūzē, pagatavošana french preskannā un pagatavošana turkā, balstās tieši uz veselu pupiņu izmantošanu, kuras neilgi pirms pagatavošanas jāsamaļ rokas vai elektriskajās kafijas dzirnaviņās.

Kāpēc patiesie kafijas dzēriena cienītāji izvēlās tieši grauzdētas kafijas pupiņas, nevis malto kafiju? Kafijas pupiņas nemaltā veidā spēj ilgāk saglabāt garšu un aromātu nekā maltā kafija. Tāpēc, ja pupiņas tiek maltas tieši pirms dzēriena pagatavošanas, tad iegūsiet daudz aromātiskāku, bagātīgāku un garšīgāku kafijas dzēriens.

Veikalu plaukti ir pārpildīti ar visdažādākajām kafijas šķirnēm. Taču veikals, kurš nodrošina iedzīvotājus ar dažāda veida produkciju, piemēram veikalu tīkli vai piemājas veikali, diezin vai var apmierināt īsta kafijas cienītāja vajadzības, jo tirdzniecības plauktos visbiežāk ir atrodama kafija, kura ir grauzdēta krietnu laiku pirms tā tiek izvietota pārdošanā pircējiem. Līdz ar to, kafija noteikti nebūs labākās kvalitātes pupiņu kafija, jo tirdzniecības veikalu tīkla mērķis ir apmierināt pircēju vajadzību pēc kafijas, savukārt specializēto kafijas veikalu mērķis ir apmierināt jebkura līmeņa kafijas baudītāja garšas kārpiņas. Tāpēc arī kafijas pupiņas, kas iegādātas SIA PIE CĒZARA specializētajā kafijas veikalā nekādā veidā nav salīdzināmas ar tām, ko pārdod pārtikas veikalos. Kafijas dzērieniem no kafijas pupiņām, kas iegādātas specializētajos kafijas veikalos piemīt piesātināta un aromātiska dzērienu garša, kas tiek pagatavota no pareizi savāktām, grauzdētām, atlasītām un rūpīgi uzglabātām kafijas pupiņām.

Kā izvēlēties pupiņu kafiju?

  • Kafijas pupiņām nav jābūt sausām, jo pupiņu sastāvā ir dabīgās eļļas, kuras grauzdēšanas procesā var izdalīties virspusē. Jo vairāk kafijas pupiņas tiek grauzdētas, jo eļļainākas tās kļūst.
  • Iepakojumam jābūt daudzslāņainam. Tas nepieciešams, lai novērstu ogļskābās gāzes iekļūšanu iepakojumā, kuras iedarbībā pupiņas zaudē savas īpašības. Ja ražotājs nav ievērojis rekomendācijas un nav izmantojis kvalitatīvus iepakojuma materiālus, kafijas garša nebūs piesātināta – krūzītē būs rūgtens vai skābens dzēriens, pat ja būs izmantotas īpašas kafijas receptes.
  • Vienmērīgs grauzdēšanas līmenis – pupiņu kafijas nepieciešamā kvalitāte. Labas kafijas pupiņas ir vienmērīgā krāsā, ar veselu struktūru, matētu virsmu, ko pārklāj dabīgās eļļas.

SIA PIE CĒZARA veikalā ikviens kafijas cienītājs atradīs savām garšas kārpiņām un gaumei atbilstošu kafiju. Vienmēr atsaucīgās, smaidošās un laipnās veikala darbinieces sniegs Jums profesionālu konsultāciju, samals kafijas pupiņas pēc Jūsu pagatavošanas paradumiem un iepakos profesionālos maisiņos, tā, lai kafijas garša un aromāts pēc iespējas ilgāk spētu saglabāt savas labākās īpašības un priecēt kafijas dzēriena lietotāju ik dienu. Laipni lūdzam PIE CĒZARA – tā ir vieta, kura radīta īstiem gardēžiem, kas izprot elitāras izcelsmes dabīgās kafijas vērtību.