Espresso kafija – dzēriens, kuru gatavo no dabīgas kafijas – karsto ūdeni izspiežot caur tikko maltām kafijas pupiņām. Viss process notiek zem atbilstoša spiediena, kas dod vairāk aromātisku vielu. Lai tas būtu kvalitatīvs garšas ziņā, tiek rekomendēts pievērst īpašu uzmanību kafijas aparāta izvēlei, jo no tā ir atkarīga dzēriena kvalitāte.

Dzēriena pagatavošana ir atkarīga no šādiem faktoriem:

  • Ūdens.
  • Kafijas pupiņas.
  • Pagatavošanas process.

Lai iegūtu izcilu espresso kafiju, liela nozīme ir ūdenim, ko izmanto kafijas pagatavošanai.

Uzņēmuma PIE CĒZARA konsultanti espresso pagatavošanai rekomendē stipri grauzdētas kafijas pupiņas. Bet cilvēki bieži dod priekšroku maisījumiem, dažreiz tiek eksperimentēts ar dažādām šķirnēm, sajaucot tās vēlamajās proporcijās. Lai dzēriens būtu patiesi garšīgs to ieteicams patatavot tieši no svaigi maltām kafijas pupiņām.

Pagatavošanas process tiek uzskatīts par svarīgu faktoru, jo tas ietekmē dzēriena garšu. Ja tiek pareizi izmantots espresso kafijas automāts, espresso kafija iznāks brīnišķīga. Lai viss izdotos, nepieciešams vajadzīgajā nodalījumā iebērt noteiktu maltas kafijas daudzumu, pēc tam ieliet ūdeni. Rezultātā iegūst 35-40 ml tilpumu. Tas viss aizņem vien 30 sekundes.

Atcerieties teicami pagatavota espresso kafija satur noturīgas putas, tai ir piesātināta krāsa un aromāts.

Smalks espresso aromāts piešķirs noskaņojumu, palīdzēs izjust enerģijas un spēka pieplūdumu. Kvalitatīvi kafijas aparāti palīdzēs pagatavot lielisku kafiju, nodrošinot pozitīvu noskaņojumu visai dienai. Lai novērtētu, cik piesātināts ir dzēriens, tas būtu jādzer uzreiz pēc pagatavošanas.

Esat kvalitatīvas kafijas meklējumos? Uzņēmums PIE CĒZARA piedāvā ekoloģiskas, izcilas, premium kvalitātes, kafijas pupiņas, kuras iespējams uz vietas samalt (bezmaksas) atkarībā no kafijas dzēriena pagatavošanas metodes (apliešanai krūzē, pagatavošanai french preskannā vai turkā u.c.). Mūsu pastāvīgie klienti jau vairākkārtīgi pozitīvi novērtējuši PIE CĒZARA produkciju!