Katram īstam kafijas gardēdim ir savs kafijas pagatavošanas veids. Piedāvājam 4 kafijas receptes, kas garantētēs pirmklasīgu dzērienu, ar maigu un daudzpusīgu garšu. Jums tikai jāizvēlas kvalitatīvas kafijas pupiņas.

No sākuma atcerēsimies tos nosacījumus, kurus jāievēro:

  • Kafijas pupiņas atklāj savu garšu un aromātu otrajā, trešajā nedēļā pēc to grauzdēšanas, bet lielveikalu plauktos kafijas pupiņu iepakojumi mēdz atrasties vairākus mēnešus. Tāpec, lai iegūtu patiešām izcilu dzērienu, iegādājieties pupiņas tikai pie uzticamiem piegādātājiem, kas garantē kvalitatīvu produktu. Uzņēmums PIE CĒZARA piedāvā premium kvalitātes, ekoloģiskas, svaigi grauzdētas kafijas pupiņas un maisījumus no Kolumbijas, Kostarikas, Gvatemalas, Bali, Zimbabves, Andu kalnu, Havaju salu u.c. plantācijām. Pie mums Jūs varat iegādāties arī burvīgu aromatizēto kafiju.
  • Izvēlieties kafijas dzirnaviņas ar vairākiem malšanas režīmiem: jo katrs kafijas pagatavošanas veids prasa savu īpašu maluma pakāpi. Piemēram, kafijas pagatavošanai French preskannā pupiņām jābūt samaltām sāls graudiņu lielumā, bet pagatavošanai turku trauciņā – malumam jābūt kā miltiem. Iegādājoties kafiju PIE CĒZARA nodrošinām kafijas pupiņu malšanu atkarībā no kafijas pagatavošanas metodes – apliešanai krūzē, pagatavošanai french preskannā, turkā u.c.
  • Ciets vai parāk mīksts ūdens nav piemērots aromātiskam dzērienam. Parasti, pudelēs pildītā ūdens cietība ir vidēja – tieši tas, kas nepieciešams.

Kafijas pagatavošanas veidi

  • Kafijas pagatavošana" turku kanniņā. Smalka maluma kafiju (uzņēmumā PIE CĒZARA Jūs varat pasūtīt kafijas pupiņu malumu – kā miltus) iebērt turku kanniņā un pievienot aukstu ūdeni. Rūpīgi samaisīt un novietot uz uguns. Tikko putas pacelsies līdz turku kanniņas malai, noņemiet no uguns un ļaujiet putām nosēsties. Pēc tam novietojiet atkal uz uguns un atkārtojiet procedūru 2 reizes.
  • Krūzītē. Vidēja maluma kafiju ieberiet krūzītē un ielejiet karstu ūdeni. Apsedziet ar apakštasīti un atstājiet uz 4 minūtēm. Šajā laikā dzēriens atklās savu garšu un aromātu. Neskatoties uz pagatavošanas vienkāršību, tieši šo metodi izmanto profesionāli degustētāji.
  • Cold Brew. Viena no visneparastākajām receptēm nodrošinās Jums stipru dzērienu un ātru pamošanos no rīta. Tikai gatavot kafiju nāksies vakarā, izmantojot aukstu ūdeni – vienkārši uzlejot to krūzītē iebērtai kafijai, vai arī izmantojot pilienveida metodi vai filtrāciju. Dzērienam jānostāvas ne mazāk par 12 stundām. Rezultāts: ļoti stipra kafija ar maigu garšu.
  • „Pour-over” veids. Paņemiet rupja maluma kafiju un uzkarsējiet ūdeni līdz 92-94°C. Laicīgi samitriniet filtru ar ūdeni, citādi dzēriens iegūs blakus piegaršu. Ieberiet kafiju un vienmērīgi to izlīdziniet. Pirms vārīšanas 30 sekunžu laikā mitriniet kafiju ar nelielu ūdens daudzumu, lai ātrāk izdalītos ēteriskās eļļas. Tad ļoti lēnām lejiet tievu karsta ūdens strūklu – tā Jūs sasniegsiet pareizo spiedienu. Vāriet 2 minūtes 20 sekundes.

Un nobeigumā vēl viens padoms: pirms pārliet kafiju krūzītē – uzsildiet krūzīti. Šim dzērienam ļoti nepatīk auksti trauki. Taču tas neattiecas uz Cold Brew metodi – šajā gadījumā kafija ir atvēsinoša.